Drugi „Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom“ održan u Kikindi

utorak, 17. septembar 2019.

 

U sklopu nesvakidašnjeg olimpijskog dana, na Trgu srpskih dobrovoljca u Kikindi, Olimpijski komitet Srbije i Vojvođanska banka organizovale su „Olimpijski trening“ za učenike osnovnih škola, koji su se oprobali su se u atletici, rukometu, košarci i odbojci, kao i u kvizu o olimpijskim vrednostima i istoriji olimpizma. Deca su se nadmetala u sportu i znanju i na taj način skupljali poene za svoje škole, a najuspešnija škola, osnovna škola „Vuk Karadžić“ nagrađena je od naše banke sportskom opremom i rekvizitima u vrednosti od 120.000 dinara.

kikinda

Učenike je pozdravio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković: „Drago mi je da se drugi „Olimpijski trening“ održava baš u Kikindi. Nadam se da ćemo uspeti u nameri da vas motivišemo i da će većina vas na kraju ovog dana odabrati jedan od sportova i početi aktivno da trenira. Siguran sam da se među vama nalaze naslednici naših Olimpijaca.“

kikinda

„Zamisao „Olimpijskog treninga sa Vojvođanskom bankom“ je da edukujemo mlade o dobrobitima koji proističu iz bavljenja sportom, kao i da unapredimo uslove u školama za bavljenje fizičkom aktivnošću. Velika mi je čast i zadovoljstvo što se ovaj sportski događaj održava baš u Kikindi, gradu odakle smo i Marica Strazmester i ja krenuli na Olimpijske igre i takmičili se“, poručio je Branislav Stojanović, zaposleni naše banke, a ujedno i bivši olimpijac, učesnik Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine, u štafeti 4x400m.

kikinda

Naš cilj je da zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije, nakon Niša i Kikinde organizujemo i u drugim gradovima širom zemlje treninge kako bi se što veći broj dece podstakao da postane deo globalne porodice sporta, zdravlja i lepote.

kikinda