OTP Grupa širi svoje poslovanje na tržištu u Moldaviji

četvrtak, 07. februar 2019.

 

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavam da OTP Grupa širi svoje poslovanje na tržištu u Moldaviji. OTP banka je potpisala sporazum o akviziciji za kupovinu 87,85% akcija Mobiasbanca - Groupe Societe Generale S.A. („SGMB”), subsidijara Societe Generale Grupe u Moldaviji. Sa tržišnim učešćem od 13,3% SGMB je četvrta najveća banka na bankarskom tržištu Moldavije, a kao univerzalna banka je takođe aktivna u segmentu poslovanja kako sa stanovništvom tako i sa privredom.

Finansijsko zatvaranje transakcije očekuje se u narednim mesecima uz dobijanje svih potrebnih regulatornih odobrenja.

Pored zaključivanja kupoprodajnog ugovora, dve bankarske grupe potpisale su sporazum o saradnji prvenstveno radi pružanja podrške međunarodnim kompanijama u ključnim oblastima, kao što su međunarodno upravljanje gotovinom i usluge tržišta kapitala, strukturirano finansiranje i usluge investicionog bankarstva. Potpisivanjem sporazuma o saradnji, dve bankarske grupe će održavati i pružati visokokvalitetne usluge u ovim oblastima multinacionalnim kompanijama u zemljama članicama svoje grupe. Mađarska je deo ovog sporazuma o saradnji; Bugarska i Hrvatska će se uskoro pridružiti.

Albanija, Srbija i Moldavija će biti deo ovog sporazuma o saradnji nakon zatvaranja transakcija.

Uz podršku ovako snažne grupacije, uveren sam da ćemo integracijom naših banaka i uspešnim rezultatima u Srbiji doprineti dodatnom jačanju OTP Grupe.