Vojvođanska banka među prvima u Srbiji dobila sertifikat za personalizaciju DinaCard čip kartica u okviru same banke

petak, 03. april 2020.

 

Vojvođanska banka je jedna od prvih  banka u Srbiji koja je dobila sertifikat zahvaljujući kojem će samostalno obavljati personalizaciju DinaCard platnih kartica sa čipom. Na ovaj način, klijenti će u redovnim okolnostima, u roku od dva dana od trenutka podnošenja zahteva dobijati svoju DinaCard karticu. Dobijanjem sertifikata banka je obezbedila uslove da interno, koristeći svoje resurse i tehnologiju obavlja personalizaciju DinaCard čip kartica (debitne, kreditne i poslovne kartice).

Sertifikat

DinaCard kartice sa čipom predstavljaju dodatnu sigurnosnu meru prilikom plaćanja, jer se korisnik iste identifikuje unošenjem PIN-a, odnosno verifikaciju transakcije potvrđuje PIN-om.

"U ovom periodu vanrednog stanja, kada je najbitnije obezbediti svim našim klijentima servis koji će im omogućiti da većinu usluga mogu obaviti iz kuće ili pozivanjem Kontakt centra, mi u Vojvođanskoj banci nastavljamo rad i na ranije započetim projektima. Ponosni smo na činjenicu da smo jedna od prvih banaka u Srbiji koja interno personalizuje DinaCard čip platne kartice. Dodatna sigurnost prilikom plaćanja DinaCard čip karticama, zahvaljujući identifikaciji putem PIN-a, još jedan je od razloga zašto je bezbednije i sigurnije, posebno sada, koristiti platne kartice umesto novca", rekao je Nenad Bungin, član Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

Podsećamo vas na nekoliko zaštitinih mera prilikom korišćenja platnih kartica, na kojima se identifikacija obavlja unošenjem PIN-a: nikada ne zapisivati PIN na samoj kartici, ne nositi ga zajedno sa karticom (na primer u novčaniku). Takođe, prilikom podizanja novca s bankomata, preporuka je, rukom zakloniti tastaturu kada se unosi PIN.