Treći „Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom“ održan u Pirotu

petak, 11. oktobar 2019.

 

 

Na gradskom trgu u Pirotu, Olimpijski komitet Srbije i Vojvođanska banka organizovale su još jedan u nizu Olimpijskih treninga za učenike osnovnih škola. Deca su se nadmetala u sportu i znanju, a pobedila je osnovna škola „8. septembar“, koju će banka nagraditi sportskom opremom i rekvizitima u vrednosti od 120.000 dinara.

 


Olimpijskih treninga za učenike

 

 

„Ponosni smo što negujemo sportske vrednosti i to skoro dve decenije od kada smo partner Olimpijskog komiteta Srbije. Već peti olimpijski ciklus zaredom podržavamo naše olimpijce, unapređujući uslove koji su im neophodni kako bi vredno trenirali i sigurno koračali ka uspehu. Naša želja je i da školarce edukujemo o olimpijskim vrednostima i osnovnim pravilima sportske igre, ali i da unapredimo uslove u školama za bavljenje fizičkom aktivnošću“, rekao je je Ivan Kostić, direktor regiona Južna i Istočna Srbija.

 


Olimpijskih treninga za učenike

 

 

„Pirot je grad koji pruža veliku podršku sportu i sportskim aktivnostima. Za naše najmlađe je veoma važno da se razvijaju na pravilan način i bave sportom od ranog uzrasta. Zato bih želeo da se zahvalim Vojvođanskoj banci i Olimpijskom komitetu Srbije što su najmlađima iz našeg grada, ali i drugih gradova Srbije, omogućili takvu priliku“, rekao je pored ostalog pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu, Bojan Ranđelović.

 


Olimpijskih treninga za učenike

 

 

Olimpijski komitet Srbije i Vojvođanske banke nakon Niša, Kikinde i Pirota nastavljaju sa Olimpijskim treninzima i u drugim gradovima širom zemlje. Ideja je da se što veći broj dece uključi u sportske aktivnosti i tako postane deo globalne porodice sporta i zdravlja.

 


Olimpijskih treninga za učenike