OTP Grupa

OTP Grupa se nalazi među evropskim bankarskim grupacijama koje se mogu pohvaliti najboljim pozicijama po pitanju kapitala i likvidnosti, i koja u svakom trenutku može obezbediti uslove za stabilno poslovanje i rast. U poslovanju Grupe se promovišu transparentnost, obazrivost i potpunu usklađenost sa lokalnim i evropskim propisima. Stubovi na kojoj počiva strategija su: stabilnost, profitabilnost, rast i inovacije. Mnogobrojni zaposleni, savremena rešenja informacione tehnologije i univerzalna, ali prilagodljiva ponuda proizvoda čine OTP Grupu pouzdanim partnerima za klijente širom regiona.

Pored Mađarske, bankarska grupa trenutno posluje u 11 zemalja regiona posredstvom svojih podružnica: u Albaniji (OTP Bank Albania), Bugarskoj (DSK Bank, Expressbank), Hrvatskoj (OTP banka Hrvatska), Moldaviji (Mobiasbanca), Rumuniji (OTP Bank Romania), Srbiji (Vojvođanska banka), Slovačkoj (OTP Banka Slovensko), Ukrajini (CJSC OTP Bank), Crnoj Gori (Crnogorska komercijalna banka) i u Rusiji (OAO OTP Bank). Visok standard kvaliteta rada od blizu 36 hiljada zaposlenih i vrednost koju su oni stvorili, ključni su za ostvarivanje dostignuća OTP Grupe. Pored otvorenosti za inovacije, tajna uspeha Grupe leži u činjenici da centrala u regionu, 70 godina iskustva i baza od skoro 18.5 miliona klijenata omogućavaju da se pravilno razumeju i zadovolje potrebe klijenata, kako u segmentu poslovanja sa stanovništvom tako i u korporativnom segmentu.

Ukupna aktiva OTP Grupe je dostigla iznos od 45,4 milijardi evra uz najvišu profitabilnost Grupe među evropskim bankarskim grupacijama na kraju 2018. godine. Dobit je uvećana za 15 odsto, dok je doprinos inostranih subsidijara porastao na 38 odsto. Kapital Grupe iznosi 5,7 milijardi evra uz 19.1 odsto prinosa na kapital. Zahvaljujući povećanoj potražnji za kreditima u uslovima povoljnog ekonomskog okruženja, neto kreditiranje beleži rast od 15 odsto u odnosu na prethodnu godinu.