Održan Vojvođansko-mađarski poslovni forum na Poljoprivrednom sajmu

petak, 19. maj 2017.

 

„Vojvođansko-mađarski poslovni forum", u organizaciji Skupštine AP Vojvodine, Ambasade Mađarske u Republici Srbiji, Mađarsko-srpske trgovinsko-industrijske komore, Trgovinske kuće Mađarske i Privredne komore Vojvodine (PKV), a pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade održan je u okviru 84. Međunarodnog sajma poljoprivrede.

Na forumu je predsednik Izvršnog odbora OTP banke g. Predrag Mihajlović predstavio poslovanje OTP banke u Srbiji, kao jedne od istaknutih mađarskih kompanija koje uspešno posluju u našoj zemlji. Posebno je istakao kvalitet poljoprivrednih usluga i proizvoda banke, kao i različite mogućnosti za poljoprivredu i poljoprivrednike. Osvrnuo se i na uspešno poslovanje OTP grupe, njenu poziciju i značaj u celom regionu.

U okviru foruma na Poljoprivrednom sajmu, potpisan je i trojni ugovor o saradnji između Privredne komore Vojvodine, Mađarsko-srpske trgovinske i industrijske komore i Mađarsko-srpskog poslovnog saveta.

Cilj Vojvođansko-mađarskog poslovnog foruma bio je da se učvrste inače dobre poslovne veze između dve zemlje, da se domaće kompanije upoznaju sa mađarskim firmama, kao i poziv da mađarske firme uvide mogućnosti ulaganja u poslovnog razvoja u Srbiji.