Visa gold olimpijska kreditna kartica
Visa-gold-olimpijska-kartica Visa-gold olimpijska-kartica-vojvodjanska-banka Visa-gold-olimpijska-kartica-voban Visa-gold-olimpijska-kartica-voban-banka

Visa Gold olimpijska kreditna
kartica

 • Postanite član olimpijske porodice i podržite
  tim Srbije bez troškova po Vas
 • Revolving kartica koja omogućava i plaćanje
  na jednake mesečne rate bez kamate
 • Rok važnosti 3 godine

Visa Gold olimpijska kreditna kartica pruža podršku Olimpijskom timu Srbije bez troškova za klijente. Uživajte u kupovini i podržite Olimpijski tim Srbije!

Olimpijska kartica ima dve funkcionalnosti – revolving + plaćanje na jednake mesečne rate bez kamate

Zašto je odlična Visa Gold olimpijska kartica?

• Pored standardnog revolving modela sadrži drugu funkcionalnost – plaćanje na jednake mesečne rate bez kamate

• Dovoljno je da nakon kupovine ili plaćanja preko interneta, na lak i komforan način - slanjem SMS poruke ili pozivanjem našeg Kontakt centra, sami odredite broj rata koji vam odgovara. Zahvaljujući novim pogodnostima, na jednostavan način možete podeliti i sva plaćanja, veća od 2.000 dinara.

Za iznose koji se dele na dve do šest rata, troškovi naknade iznose 4%, a za plaćanja na sedam do 12 rata 5%. Naknada se otplaćuje istom dinamikom kao i glavni iznos.

Kako do Visa Gold olimpijske kartice?

Visa Gold olimpijsku kreditnu karticu mogu dobiti sva zaposlena lica i penzioneri – bez obzira da li su klijenti Vojvođanske banke ili ne. Zahtev za izdavanje kartice se može podneti u bilo kojoj filijali Vojvođanske banke u Srbiji - lokacije.

Klijenti banke u okviru Olimpijskog paketa mogu dobiti Visa Gold olimpijsku kreditnu karticu uz povoljniju periodičnu članarinu za korišćenje kreditne kartice.

Reprezentativni primer za plaćanje na rate

Za iznos transakcije od 10.000 RSD, od 2-6 rata, ukupna naknada je RSD 400, dok je za 7-12 rata ukupna naknada RSD 500.
Broj rata 4 6 8 12
Iznos transakcije 10.000 10.000 10.000 10.000
Naknada (u %) 4% 4% 5% 5%
Ukupna naknada 400 400 500 500
Transakcija podeljena na rate 2.500 1.666,67 1.250 833,33
Mesečni iznos naknade 100 66,67 62,5 41,67
Iznos mesečne rate *
2.600
1.733,34
1.312,50
875

Korisne informacije

Instrukcija za plaćanje na rate bez kamate

Plaćanje iznosa možete podeliti na rate na dva načina:

1. Slanjem SMS-a na broj 4400 - U slučaju podele na 10 rata, potrebno je ukucati RATA 10 (između RATA i broja i nakon broja potrebno je napraviti razmake), ispred teksta SMS-a o izvršenoj transakciji koji Banka šalje. Primer podele na 10 rata slanjem SMS-a: 'RATA 10 Transakcija karticom 4870-xxxx u iznosu od 9.127,00 RSD br. odobrenja 758608 u 22:16:59 20.07.2017 - WURTZ PLATZ, raspolozivo stanje: 8.084,40 RSD'

2. pozivanjem Kontakt centra Vojvođanske banke na brojeve telefona: 0800 23 23 22 (besplatno za sve pozive iz fiksnih i mobilnih mreža iz Srbije) , a za pozive iz inostranstva (pozivi se naplaćuju po ceni vašeg operatera) na +381 21 421 077 - Potrebno je samo da operateru pročitate automatsku poruku Banke o izvršenom plaćanju ili podatke sa slipa i navedete broj rata na koje želite da podelite transakciju.

Od svake transakcije izvršene Visa Gold olimpijskom kreditnom karticom, Banka izdvaja deo sredstava za podršku našim Olimpijcima u ostvarivanju vrhunskih sportskih rezultata, bez dodatnih troškova po Vas.

Kreditni limit

Limit od 100 do 5.000 EUR, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS za EUR, u zavisnosti od kreditne sposobnosti

Dnevni limit - za vašu sigurnost

Radi vaše bezbednosti, Visa Gold olimpijska kreditna kartica ima dnevni limit za podizanje gotovine na bankomatima (ukupno 50.000 dinara od 00 do 24h) i plaćanje na POS terminalima (ukupno 200.000 dinara od 00 do 24h).


Za trajno ukidanje limita na olimpijskoj kartici potrebno je podneti zahtev u filijali.


- Dnevni limit može biti jednokratno ukinut na 24 časa pozivanjem Kontakt centra (važi samo za pozive iz inostranstva).

Opširnije informacije možete pročitati na stranici Platne kartice u delu Dnevni limiti za kartice.

Kamatna stopa

Godišnja nominalna kamatna stopa: 22% fiksna

Reprezentativni primer

Vrsta kredita Installment+Revolving kredit
Iznos odobrenog kreditnog limita 50.000,00 RSD
Glavnica duga 50.000,00 RSD
Kamata 14,643.99 RSD
Periodična članarina za korišćenje kreditne kartice 150 RSD (mesečno)
Vrsta klijenta Korisnik koji nema otvoren paket
Visina i promenljivost godišnje nominalne kamatne stope 22% fiksna
Efektivna kamatna stopa
32,61%
Valuta u kojoj se ugovara kredit RSD
Ukupan iznos kredita 72.443,99 RSD
Troškovi koji padaju na teret korisnika:Troškovi koji ulaze u EKS: mesečna naknada za korišćenje kartice 150 dinara, naknada za slanje izvoda 0 dinara; troškovi Kreditnog biroa 246 dinara; dve menice 100 dinara.
Napomene:

Kamatna stopa se obračunava na revolving glavnicu koja je formirana od neplaćenih rata i na koju se primenjuje 5% otplate.


EKS izračunata na dan 15.12.2020.

Svi navedeni podaci su informativnog karaktera i ne mogu se koristiti u druge svrhe.

Posebne pogodnosti

Putujte na odmor uz manje troškove za gorivo!

Korisnici Visa Gold olimpijske kartice ostvaruju popust od 3% na plaćanja na EKO benzinskim pumpama.

Popust će klijentu biti odobren na račun kartice klijenta, na kraju obračunskog ciklusa u mesecu u kome je proknjižena transakcija.

Ostale popuste, koje ostvarujete ovom karticom, možete pronaći na popusti.

Visa Gold Olympic kreditna kartica omogućava Klijentima benefite u okviru Visa Premium kluba koje možete pogledati na sledećem linku.

Želite da promenite PIN kod?

U okviru usluge PIN management svi korisnici platnih kartica (DinaCard, Visa, Mastercard) na bankomatima Vojvođanskebanke mogu promeniti PIN kartice kada god požele.

Jedinstveni PIN kod! Ukoliko ne želite da pamtite više različitih PIN kod brojeva za vaše kartice, izaberite četiri broja koja lako pamtite i definišite jedinstveni PIN kod za sve kartice koje koristite.

Deblokiranje PIN koda! Blokirali ste PIN kod na bankomatu ili POS terminalu? Narednom transakcijom na bankomatu ili POS terminalu, unoseći ispravan PIN kod, odblokiraćete karticu .

Koristite uslugu SMS servisa

SMS servis je usluga za pružanje informacija o izvršenim transakcijama i koja doprinosi većoj bezbednosti korišćenja platnih kartica. Na Vaš mobilni telefon putem SMS poruke ćete biti obavešteni o svakoj transakciji platnom karticom.

U slučaju da sumnjate na zloupotrebu kartice, odmah po dobijanju SMS poruke obaveste banku i prijavite eventualnu zloupotrebu kartice.

Važna nam je vaša sigurnost - Kako da bezbedno koristite platnu karticu Vojvođanske banke?

Opšte informacije o korišćenju kartice

 • Karticu čuvajte odvojeno od PIN koda
 • Na poleđini kartice se nalazi broj telefona Kontakt centra za prijavu gubitka/krađe i blokiranja kartice
 • Banka je iz bezbednosnih razloga ograničila visinu iznosa za transakcije, a ukoliko želite da povećate ovaj limit pozovite Kontakt centar banke.

PIN kod

 • Vašu karticu i PIN kod ne sme koristiti niko osim Vas
 • Kada dobijete PIN od banke, zapamtite ga, a koverat sa PIN-om uništite
 • Ukoliko sumnjate da neko zna Vaš PIN, obratite se banci
 • Prilikom unošenja PIN-a OBAVEZNO zaštitite tastaturu dlanom druge ruke.

Upotreba kartice na bankomatu

 • Ukoliko se neko pored Vas sumnjivo ponaša ili Vas posmatra - odustanite od transakcije
 • Ukoliko uočite nešto sumnjivo na bankomatu (npr. dodatno instaliranu opremu) - odustanite od transakcije i odmah obavestite banku
 • Ne prihvatajte pomoć ni od koga, bankomat koristite sami
 • Ukoliko Vam bankomat ne vrati karticu iz nepoznatog razloga, ne udaljavajte se od bankomata i odmah pozovite Kontakt centar banke kako bi se utvrdio razlog zadržavanja kartice.

Upotreba kartice na POS terminalu

 • Ukoliko je POS terminal udaljen, insistirajte da se transakcija obavi u Vašem prisustvu
 • Ukoliko posumnjate da trgovac koristi karticu na neregularan način ili da su podaci sa kartice ukradeni odmah o tome obavestite banku.

Upotreba kartice na Internetu

 • Prilikom plaćanja na Internetu, savetujemo Vam da koristite proverene i dobro poznate sajtove
 • Ne unosite svoj PIN, zato što se PIN kod na internetu NIKADA ne traži, obično se zahteva da unesete CVC (Card Verification Code). Reč je o trocifrenom broju koji se obično nalazi na poleđini kartice
 • Pre plaćanja, uverite se da je kod pretraživača zaključan katanac, a početak internet adrese prodavca treba da se promeni sa "http" na "https"
 • Obratite pažnju na obaveze prilikom plaćanja, posebno da li je reč o jednokratnom plaćanju, ili je u pitanju mesečna pretplata za čiji iznos će Vam račun biti zaduživan svakog meseca
 • Nikada ne unosite broj kartice preko interneta kako biste potvrdili osvojenu "nagradu", niti u bilo kom drugom slučaju kada niste Vi inicirali plaćanje zato što se najverovatnije radi o prevari
 • Vojvođanska banka je uvela dodatnu zaštitu kod plaćanja karticama putem interneta kod koje klijent autentifikuje transakciju, odnosno daje saglasnost za izvršenje unosom jednokratne lozinke koju mu Banka dostavlja putem SMS poruke ili na drugi način. Kod Visa kartica ova usluga se naziva Verified by Visa a kod Mastercarda ima naziv Mastercard Secure code.

Rok važenja kartice

Kartica se izdaje sa rokom važnosti od 3 (tri) godine koji je naznačen na licu Kartice u formatu: MM/GG. Kartica ističe poslednjeg dana u mesecu naznačene godine.

Izgubljena ili ukradena kartica?

U slučaju gubitka ili krađe kartice, u najkraćem roku obavestite HelpDesk Vojvođanske banke na sledeće brojeve telefona: 0700 480 048, +381 21 4800 048 ili +381 21 520 333.

Pozovite nas i vaša kartica će istog momenta biti blokirana.

“Saradnja Vojvođanske banke i Olimpijskog komiteta Srbije sigurno je najdugovečnije kontinuirano sponzorstvo u sportu na našim prostorima. To je najbolji dokaz kvalitetne saradnje I međusobnog poverenja koje je decenijama građeno. Novi projekti koje sprovodimo svakako na prvom mestu imaju za cilj jačanje podrške najboljim srpskim sportistima, ali takođe služe daljoj izgradnji veza I odnosa koje neguju naše dve kuće.”

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije

Naknade

Naknade i provizije


Proverite naknade i provizijeInfo

Verified by Visa i Mastercard SecureCode!


Sigurnija i bezbednija kupovina i plaćanje preko Interneta.PayPal

Registrujte se na Paypal


Registrujte se na Paypal uz kreditne ili debitne kartice Vojvođanske banke, za kupovinu ili prodaju na Internetu, kao i prijem novca iz inostranstva!


Nikad sigurnije i jednostavnije uz Paypal!